tisdag 1 december 2009

Kött och grönsakssoppa


1,5 - 3,4 kg högrev och märgpipa
1 1,5 liter vatten
2 tsk salt
5 vitpepparkorn
3 kryddpepparkorn
1 morot
1 gul lök
Koka i ca 1- 1 1,5 tim.
2-3 morötter
1 liten kålrot
1 bit rotselleri
1 purjolök
1-2 buljongtärningar
vitpeppar, lagerblad, hackad persilja
jag hade i 2 st palsternackor och 2 små sötpotatis
skala och skiva alla grönsaker lägg i en kastrull och häll på buljongen ifrån köttkoket. Koka tills dom är nästan mjuka ca 10 min. Skär upp köttet i tärningar och lägg i koka 5 min. Tillsätt persilja och smaka av. Servera självklart med något gott bröd!
( om man tycker om purjolöksmaken kan man tillsätta den dom sista 5min så blir den inte så sönderkokt.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar