söndag 22 maj 2011

Föl

I fredags hade jag alla barnen från alla dagmammorna här på studiebesök. Dom har tema lantbruk denna termin. Förra veckan va dom vid en ko besättning. Fick se mjölkning och kalvar.
Nu kom alla till oss för och se grisar, glömde ta kort men det va en annan mamma som tog kort och hon skulle maila mig så då kan ni får se.
Något föl fick dom inte se tyvärr för han anlände till världen vid 16,00. Men Ebba och Herman va med och såg. Häftigt!Denna lilla krabat som legat inne i magen i 10 dagar för mkt, kom ut och kunde inte riktigt använda sina lååånga ben för dom varit ihop knycklade i Queens ganska lilla mage. Det tog nästan tre timmar innan han stod själv. Vi ville inte att han skulle ligga kvar där han låg för marken va kall och han frös. Sen tog det många fler timmar innan jag fick honom att äta ordentligt. Han kunde inte böja så mkt på huvudet utan att ramla. Fick mjölka ur Queens juver lite och ge honom med Hermans nappflaska för att det inte skulle vara så spänt för Queen.
Måste säga att både jag och mamma va helt rörda över hur underbar Queen är. Hon litar helt på oss, och lät mig få hålla på hur mycket som helst. Tills slut när han inte diade knuffade hon till honom i rumpan sen knuffade hon till mig i riktningen mot honom, precis som att kom igen nu hjälp honom!
När han äntligen åt och allt va lugnt kände jag att jag inte riktigt mådde så bra. Har varit förkyld sen förra fredagen, men nu hade jag fått feber och ont i halsen. Kollade i halsen och såg en var knöl bakom halsmandeln på samma ställe som förut...:(
Ringde till Eric o Jakob som skulle komma och grilla med oss, Jakob är läkare, han "beordrade" mig att åka till akuten. Så det gjorde jag, tog med mig syster som sällskap.
Så nu är det Pc kur och vila= träningsförbud! Det va tävling idag...men men...så kan det gå.
Så nu är det jag som tänker boka tid för operation när jag blir frisk, nu ska mandlarna bort!
Ha det bäst!

2 kommentarer:

  1. Både underbart och förskräckligt på samma dag ... Hoppas du blir frisk snart det var ju tur att det inte tog så lång tid att få pc som förra gången. Underbart stiligt föl :)

    SvaraRadera
  2. Ja precis. Ja han är en liten prins..:-)

    SvaraRadera