onsdag 13 april 2011

Middagstips

I går åt vi turkisk mat, eller min tolkning av en turkisk rätt..
Man kan lätt byta ut potatisen så blir den bättre GI.
Jag tar zucchini, aubergine, tomat, potatis, gul lök och nötfärs. Salt och peppar och olja på. In i ugnen i ca 45-60 min tills potatisen känns klar. Servera med vitlökssås.

Sen har vi gjort morotsbröd.
30 gr jäst
6 dl vatten
1 1/2 msk salt
3 msk honung
1 dl surdeg
6 dl rågsikt (oblandad)
2 dl grovt rågmjöl
5-6 dl vetemjöl el mer..
ca 4 morötter beroende på storlek.
Blanda ca 10 min, jäs ca 1 1/2 tim
Baka ut, degen ska vara lös men formbar. Jäs ca 1 1/2 tim till. Jag gjorde 4 st bröd, då körde jag dom i ugnen i ca 20-25 min.
Ska komma med mer middagstips, men nu ska jag vila mina ögon som har fått regnbågshinneinflammation...
Ha det så bra!

3 kommentarer:

  1. Ser jätte gott ut ska prova detta nästa vecka.
    Brödet med, ska se om man kan få ihop en surdeg igen kanske.
    Har du fått inflamation igen, fy vad trist hoppas du blir bättre snart.
    Är väldigt uppskattat med nya recept hemma hos oss. TACK!!
    Kram Ellis

    SvaraRadera
  2. Åh vad glad jag blir! Såg ju mycket enkelt och gott ut och det gillar jag...:) hihi Blir nog till att testa det hemma med! Krya på dej!!

    SvaraRadera
  3. Va kul att man kan hjälpa till! Jag skivar potatisen i matberedaren så blir den tunn. Lycka till. :-))

    SvaraRadera