söndag 26 september 2010

Broccoli

Visste du att:

Broccoli skyddar effektivt mot magsår genom att kål på skadliga bakterier.
Förutom sin förmåga att stödja kroppens avgiftningsprocesser kan broccoli stärka cellernas motståndskraft genom att den innehåller ett ämne som heter surforafan. Man har också nyligen funnit att den gynnar matsmältningen genom att bekämpa den ovanligt motståndskraftiga bakterien Helicobacter pylori.
Denna bakterie frodas i magsäckens sura miljö, där andra bakterier inte trivs, och den kan också ibland stå emot antibiotika, Den fräter på magens slemhinnor och skapar sår som ev kan i värsta fall utvecklas till cancer. Broccoli motverkar dessa effekter och kan även minska mängden skadliga bakterier i magsäcken.

Näringsämnen:
A B6 C E och K, folat, magnesium, fosfor, kalium och fibrer

3 kommentarer:

  1. Du glömde det viktigaste som Broccoli innehåller, och faktiskt har större näringsvärde än våra vanliga "mejeriprodukter".

    KALCIUM!!! :)

    SvaraRadera
  2. Ja sorry! Självklart kalcium! Och rätt mkt också. Tur att jag har såna nogranna läsare! Tack och kram på dig!

    SvaraRadera
  3. Sicken tur att ja gjorde kassler o broccolipaj igår!:) tyvärr är inte Pontus så förtjust i det...:(

    SvaraRadera